You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 16 Current »

We hebben sinds kort de beschikking over een LED board. Dit board heeft een prominente plek voor onze dorpswinkel, en is goed zichtbaar voor zowel het fiets- als het gemotoriseerde verkeer dat door onze dorpen rijdt. Het board is gefinancierd uit een bijdrage van het Loket Leefbaarheid (zie https://www.loketleefbaarheid.nl/), die een paar jaar geleden is toegekend aan Dorpsbelangen Sauwerd-Wetsinge.

Zoals je wellicht gezien hebt, heeft het board 2 kanten - daarmee is het board zowel vanuit de richting Winsum als de richting Stad goed zichtbaar. boodschappen kunnen aan beide kanten worden geplaatst - en het is zelfs mogelijk om vanuit Winsum gezien een andere boodschap te plaatsen dan vanuit de Stad.

Hoeveel passanten zien het board?

Recente tellingen laten zien dat er per dag zo'n 10,000 auto's voorbij komen. Dit betekent dat je boodschap sowieso dagelijks zo'n 10,000 "views' heeft - best een hoop in vergelijking met "geprinte" media of zelfs online media als facebook!

Voor wie is het board bestemd?

Het board is primair bedoeld voor aankondigingen van organisaties uit ons gebied, het Reitdiepdal. Dat wil zeggen uit de dorpen Adorp, Sauwerd en Wetsinge. Je kunt dus als stichting, vereniging of school, gebruik maken van de mogelijkheid een activiteit op het board te promoten. In principe staat het board ook open voor de bedrijven uit onze regio - bedrijven kunnen op het board reclame maken voor hun producten.

Indien er ruimte voor is, staan we ook boodschappen van organisaties en bedrijven buiten onze regio toe. 

Wanneer staat het board aan?

Het LED-board staat momenteel van ma-zo aan, en wel van 6:30 tot 21:30. 's Nachts en op zondag staat het board uit, dit om overlast voor de omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Dit betekent dat we per week 105 uren "uitzendtijd" hebben. 

We streven er naar om maximaal zo'n 10 advertenties of aankondigingen te laten rouleren. Elke 5 seconden wordt de advertentie/aankondiging doorgeschoven. Bij 105 uur "zendtijd" per week, is jouw bericht dus minimaal 10,5 volle uren zichtbaar!

Hoe werkt het?

Mocht je een aankondiging willen plaatsen, dan kun je een aanvraag indienen op het speciaal daarvoor beschikbare email adres: led@reitdiepdal.org. Je aanvraag wordt dan beoordeeld en na goedkeuring geplaatst.

In principe worden aankondigingen van evenementen maximaal 2 weken voor datum event getoond. Langer vantevoren blijkt zinloos te zijn, omdat er dan teveel tijd overheen gaat en mensen de boodschap "niet meer zien". Verder geldt een minimum "afname" van LED-tijd van 1 week. Korter kan in overleg wel, maar let op: de betaling is sowieso voor minimaal 1 week.

Een advertentie maken

Je mag zelf een advertentie aanleveren. Om een advertentie te maken dien je het volgende in acht te nemen:

  • Het board heeft een grootte van 208x312 pixels. Dit betekent dat je geen kleine "friemeltjes" in je advertentie kunt gebruiken, die zijn gewoon niet zichtbaar. Het plaatje hieronder, bijvoorbeeld is - zoals het hier wordt getoond - 208 pixels breed. Als je erop klikt krijg je een grotere versie.
  • Gebruik contrasterende kleuren en bij voorkeur schreefloze lettertypes (bijvoorbeeld arial, of zoals hier arial rounded). 
  • Vermijd te lange "lappen" tekst. Denk erom, men heeft maar een paar seconden om de ad te zien - je bericht moet dus in 1x duidelijk zijn!
  • De aan te leveren advertentie dient een bitmap te zijn. Liefst een JPG bestand, maar een PDF mag ook.
  • In principe wordt je advertentie aan beide zijden van het board getoond. Je kunt binnenkort voor beide zijden zelfs een verschillende advertentie aanleveren - deze dient wel van dezelfde grootte te zijn.

Je kunt de powerpoint hieronder downloaden met wat voorbeelden. Deze ppt file heeft het correcte formaat wat betreft lengte-breedte verhouding

Kosten?

Het gebruik van het board is (helaas nog) niet gratis. Immers, het board verbruikt stroom. En niet zo'n beetje ook: bij vol daglicht bedraagt de belasting ongeveer 1500W. Daarnaast moeten we reserveren voor onderhoud - een board als dit gaat typisch zo'n 5 jaar mee en de LEDjes zullen dan een keer vervangen moeten worden.

We hebben besloten een zogenaamd "gedifferentieerd" prijzenstelsel te gaan gebruiken (prijzen EXCLUSIEF BTW):

Type Aanvrager

Prijs per week 
(>9 uur online)

Bij lidmaatschap
coöperatie

Non-profit organisatie (vereniging, stichting, school, kerk, etc) uit Reitdiepdal - dwz de dorpen Wetsinge, Sauwerd en AdorpEUR 10EUR 5
Non-profit overigeEUR 15NVT
Profit organisatie (bedrijven of privé personen met commercieel doel) uit Adorp/Sauwerd/WetsingeEUR 20NVT
Profit overigeEUR 30NVT

Samengevat

Item
Grootte borden

2 x 150x100cm

Type2 x 208x312 full color LED
Passanten per week60,000
Tijdsbereik6:30 tm 21:30, ma-za
Duty cycle5 seconden per bericht, minimaal 1000 keer per dag
Prijs5 - 30 eur per week

Let op!

In principe word je advertentie pas na betaling factuur geplaatst